İTÜ Gönüllülük Kulübü’nde karantina sürecinde E-Gönüllülük başlıyor.

Pandemi yüzünden karantinada bulunduğumuz bu süreçte fiziksel olarak yardımlarımızı ulaştıramasak da bu durum gönüllülük yapmamıza engel değil düşüncesiyle yola çıkılan bu projede gönüllüler evlerinde gönüllük faaliyetlerine devam edebilecek.

E-Gönüllülük kapsamında ilk olarak kendi kulüp ve projelerimizdeki gönüllüler içi kaynaşma ve proje geliştirmeye odaklanacağız, ikinci olarak ihtiyaç sahiplerine (gönüllü faaliyetleri yaptığımız kesimler) online olarak ulaşıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız.

Bu karantina sürecinde yapabileceğimiz faaliyetler; farkındalık faaliyetleri, karantina sonrasında ihtiyacımız olacak kaynaklar için bağış arayışı, covid-19 pandemi mağdurlarının ihtiyaçları için kampanyalar oluşturmak ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere bu süreçten etkilenen herkesin psikolojik danışmanlıktır. Bu amaçla başlıca 7 ekip belirlendi.

E-Gönüllülük Ekiplerimiz

1. Tasarım Ekibi: Her türlü sosyal medya paylaşımı için tasarım ve bu konuda fikir üretecek ekiptir.
  2. Web Tasarım Ekibi: Mevcut web sitemizin üzerinde düzenlenmesinde yardımcı olacak ekiptir.
  3. Farkındalık Ekibi: Haftalık farkındalık temaları belirleyecek ve bu konuda çalışacak, takibini ve işleyişini izleyecek olan ayrıca bu süreçte dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını temas kurmadan karşılayabilmemizi sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri geliştirecek ekiptir. (Farkındalık çalışmaları haftalık konseptler ile insanları gönüllülüğe teşvik edecek ve evde gönüllülüğü sağlayacaktır).
  4. Bağış Ekibi: Projelerimizin ihtiyacı olabilecek bağışlar için araştırma yapacak, bağış bulmaya çalışacak ve gelen bağışların nasıl değerlendirileceğini belirleyecek ekiptir.
  5. Kampanya Ekibi: Başta Covid-19 pandemi mağdurları için olmak üzere kampanyaların belirlenmesinde, yürütülmesinde, ihtiyaç sahipleriyle iletişimde kalınmasında görev alacak bir ekiptir.
  6. Mentor-Psikolojik Danışmanlık Ekibi: Başta Covid-19 Mağdurları ve Üniversiteye hazırlanan öğrenciler olmak üzere her türlü mentor ve psikolojik destek için ne yapılabileceğini kararlaştıracak, yapılan planların takibinde yer alacak ve iletişimi sağlayacak bir ekiptir.
  7. Tanıtım Ekibi: Kulübümüzün ve aktivitelerimizin daha geniş kitlelere nasıl ulaşabileceği konusunda fikirler yürütüp, bu fikirlerin hayata geçmesini sağlayacak, kontrol ve takibini yapacak ekiptir.

Pandemi gönüllülüğe engel değil! diyerek başladığımız projemizde yukarıdaki ekiplerden birinde gönüllü olmak isterseniz ‘E-GÖNÜLLÜ OL’ butonuna tıklayıp formu doldurmanız yeterli.

BİR GÜLÜCÜK DE SEN AL!

Yorum Gönderin